dimecres, 12 d’octubre del 2011

Pa Kitty!

Volia començar amb una recepta que sorprengués per marcar nivell... i ho vaig aconseguir!
Un pa de color fúcsia sense caler colorant químic ni escorxar una Hello Kitty! ;p
La opció... un pa de remolatxa!
El gust de la remolatxa és molt subtil, però es nota. Combina molt bé amb embotits suaus com el pernil dolç, catalana,...
I molt senzill de fer!




Recepta

Ingredients:
  • 30g de llevat fresc (o 10 g del sec de forner)
  • 25g de sucre
  • 200g de remolatxa cuita
  • 300 cc d'aigua (depèn de la que porti la remolatxa)
  • 500g de farina
  • 50g de mantega
  • 1'5 cc de sal
  • una mica de pebre
Com fer-lo:
  1. Coiem la remolatxa, si la comprem crua (jo la prefereixo així... manies), bullint-la fins que quedi cuita amb una mica de sal. I l'escorrem i la passem pel passa-purés (o si fa mandra, amb el minipimer, que és més ràpid !! ;p)
  2. Fem un volcà sobre l'obrador amb la farina. A dins hi afegim la sal, el sucre i el pebre, la mantega a temperatura ambient, la remolatxa. Quan ja no admeti més farina, anem afegint aigua mica en mica (a cullerades, per exemple), per que és més fàcil afegir aigua que treure'n-li ;p  Afegim i treballem, afegim i treballem... fins a obtenir una massa llisa i uniforme. No massa enganxosa.
  3. La fem una bola i la posem en un bol enfarinada, tapat amb drap de fil a reposar en un lloc tebi i sense aire ( dins del forn no, que l'hem d'engegar!!!). Hem d'esperar a que dobli el volum o 1 hora.
  4. Un cop doblada, la posem sobre l'obrador i la "noquegem" per treure-li el gas.
  5. L'estirem sense magrejar-la massa per formar un rectangle un mica més llarg que el motllo. L'enrosquem per la banda llarga. Deixem la costura a sota. Amaguem les puntes cap a sota pq tingui la mida del motllo.
  6. El posem a dins del motllo untat d'oli, i l'encaixem bé, sense apretar-la fort!, que toqui totes les parets del motllo.
  7. Heu de pensar a pre-escalfar el forn a 200º, per sota. Compteu amb lo que trigui el vostre forn per a que estigui a punt en el moment!
  8. Tornem a deixar reposar una estona fins que dobli, tapat amb el drap.
  9. Enfornem a mitja alçada uns 15-20'. Sobretot, als 3-4 minuts baixeu el forn a 180º
  10. I ja està! Un pa fúcsia a lo kitty per a quedar-vos amb la gent! El deixeu una estona que respiri sobre un reixa abans d'encetar-lo!! Resistiu!!!
Us he de confessar que el primer cop vaig tenir seriosos problemes amb la consistència de la massa (és a dir, que em vaig passar amb l'aigua -.-' ) . Però vam salvar-ho! Però a la segona vaig, fins i tot, poder-ne fer panets individuals! Mireu la foto!!!!
Au! Salut i bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada