dimecres, 2 de novembre del 2011

Tatin de tomàquet



Avui hem fet una recepta que feia molt de temps que portava entre cella i cella. Exactament, des de el dia que ho vam veure en una pel·lícula francesa, en que feien un acudit. Un grup de gent del circ s'asseuen a taula,i durant la sobretaula, un demana a una altre que expliqui la recepta del tatin. Ell li explicava tota la recepta i al final, es queda callat i li pregunten... i al final, què? i respon... "et après... Tatin!!!"
És un acudit dolent, cert. Però ens va fer gràcia entendre un acudit en francès. (encara no coneixiem "flipflap la girafe" ni "Paf le chien).
És una recepta molt curiosa. Penso que una mica embafosa per menjar-la sola, per tant jo penso que millor amb una bona amanida.

El pròxim tatin, haurà de ser el clàssic de poma. Els comensals ho han exigit!









Recepta



Per a la massa "sablée" d'herbes i parmesà:
  • 125g de farina
  • 75 g de mantega
  • 1 cc d'herbes provençals
  • 2 cs de parmesà ratllat
  • 1 pessic de sal
  • un rovell d'ou
  • 3 cs d'aigua

Per a la guarnició:
  • 500 g de tomaquets "cherry" grosetes
  • 3 cs de sucre
  • 2 cs d'aceto de Modena
  • sal i pebre
Per a la Pasta "sablée":
  1. Posar la farina en un bol, i afegir-hi la mantega a temperatura ambient barrejant-ho amb els dits.
  2. Afegir-hi les herbes, el parmesà i la sal. I llavors afegir-hi l'aigua i l'ou.
  3. En fem una bola sense treballar molt la massa. I la deixem reposar 1/2 hora a la nevera.

Preparar el caramel:
  1. En una paella, fondre el sucre amb l'"aceto" fins que caramel·litzi. L'aboquem al fons del motllo.
Per al "tatin":

  1. Posar les tomaques tallades en dos, amb la cara del tall avall, al motllo, sobre el caramel. Ho enfornem 5 minuts al forn ja calent a 180º.
  2. Treiem la massa de la nevera i l'estirem amb la mida del motllo.
  3. Posar la massa a sobre de les tomaques, tancant les vores. Punxem amb una forquilla i enfornar 20-25'.
  4. La girem i ja es pot servir. 

Au! Molt bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada