dimecres, 16 de novembre del 2011

Pissaladière

Aquí he volgut provar una recepta que em va semblar curiosa. Realment no sé com hi vaig anar a parar, però la vaig trobar en un bloc que visitem sovint que es diu cuina per llaminers. Si no hi heu entrat mai, feu-ho. Està ple de coses delicioses, fins al punt de pecaminós.
Doncs la "pissaladière" és el pas entre la coca de recapte i la pizza italiana. És originària de la Provença.
 Però en aquest bloc encara l'han millorat, per que ha fet la recepta canviant la massa tradicional per un brioix.
Realment fa una combinació molt bona!
Au! A treballar!!!




Recepta



  • Per al brioix
    • Massa mare:
      • 85 g de llet desnatada
      • 3 g de llevat sec de forner
      • 125 g de farina de força
    • Massa:
      • La massa mare
      • 300 g de farina de força
      • 150ml de llet sencera
      • 115 g de mantega
      • 10g de llevat sec de forner
      • 2 ous
      • 30 g de sucre
      • 5 g de sal
  • Guarnició:
    • 350 g de brioix
    • 30 ml d'oli d'oliva
    • 170g de cebes 
    • sal
    • olives negres anxoves
    • 1 rovell d'ou
    • farigola
    • i lo que se us acudeixi (cherrys, escalivat...)


Preparar la massa mare (MM):
  1. Barregem el llevat amb la farina. I després hi afegim l'aigua mentres anem pastant. Un cop es torni homogènia, en fem una bola i la deixem reposar en un vol tapat durant 1 horeta.
Preparar el brioix:

  1. Posem la MM en un bol i la barregem amb el llevat. Que entri en la massa.
  2. Afegim els ous, un a un. No posem el segon fins que no hagi absorbit el primer.
  3. mesclem la farina amb el sucre i la sal. L'afegim a la MM, juntament amb la meitat de la llet. Amassem bé fins a obtenir una massa llisa i homogènia. 
  4. Llavors acabem d'afegir la llet que ens queda, poc a poc, fins que quedi una massa elàstica i homogènia.
  5. La deixem reposar de 20 a 30', tapada en un lloc tebi.
  6. Fem que la mantega quedi tova treballant-la amb una forquilla.
  7. Quan acabi el repòs afegim la mantega a la massa. La teballem suau amb les mans fins que l'absorbeixi tota.
  8. La deixem que reposi uns minutets.
Muntar la "pissaladière":





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada