dimecres, 14 de març del 2012

Profiteroles

Després de veure el meu contrincant fent cada dimecres bunyols de quaresma, i de descobrir que la pasta del bunyol és la mateixa que la de les lioneses, m'he decidit...

I això que competir amb les postres del Jep és tot un repte...

Vaig anar a buscar la nostra guru de postres, el blog més increïble de postres que coneixem:
Cuina per llaminers

i a més ella fa servir la recepta de la Montserrat Seguí que és el nostre llibre de capçalera
:)
aquesta recepta estava predestinada!!!!
crec que fins hi tot he millorat les de la Mercè...

he descobert que el Deco Pen va perfecte per farcir-les. És fàcil, ràpid i queden perfectes.




 Ingredients per a la pasta "choux": (per unes 30 lioneses)
  • 125 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 3 ous grans ( o 4 de petits)
  • 250 mL d'aigua
  • un pols de sal
Preparació de la pasta "choux":

En un cassó, es posa l'aigua freda juntament amb la mantega tallada a trossos i un pols de sal. S'escalfa i es va remenant fins que arribi a bullir. Tan bon punt l'aigua arrenqui el bull es remena amb el batedor i s'hi afegeix la farina tamisada de cop. S'acaba de remenar amb una espàtula fins que la pasta sigui compacta i es desprengui del cassó. Es retira del foc, i s'afegeixen els ous un per un, remenant fins que la pasta es torni a ajuntar.

Tot seguit, es col·loca en una màniga pastissera i es van formant petits pilons de pasta sobre una safata per anar al forn. Es pinten amb un ou batut i es couen a 200ºC (400ºF) durant 30 minuts. Quan estan cuites, no s'han de treure del forn de seguida, sinó que s'ha de deixar el forn obert durant 5-10 minuts perquè es refredin suaument i d'aquesta manera no es desinflin.


1 comentari:

  1. Jo, com a començal, puc confirmar que eren increIbles!!!!
    Les pots tornar a fer quan vulguis!!!
    Per llepar-s'hi els dits dels peus....!!!!

    Jep M.

    ResponElimina