divendres, 3 de febrer del 2012

Blaiets!

Mare de Déu de la Candelera segon dia de de febrer, i Sant Blai el tercer. Endevines quin mes és???
Ahir la Candelera.... per tant toca ja treure el pessebre i totes les coses de nadal!
I avui Sant Blai.... així que toquen Blaiets!!!
Per tots aquells que no sou de Reus, o no ho sapigueu, els blaiets són unes galetes típiques de Reus que es fan per Sant Blai. la tradició mana portar-les a beneir el matí de Sant Blai per menjar-se les després, no pas sense haver dit un "Sant Blai gloriós ens curi el mal de gola". Ja que el sant n'és el protector.
Doncs enguany ens em animat a fer-ne. Però no a beneir-los, feia massa fred... i ja se sap que a les esglésies encara més.... però no patiu, que els hem beneit després al més pur estil Triki (monstre de les galetes)!
Imagineu-vos si hem fet via que no hem pogut fer-los-hi ni una trista foto!

Recepta
  • 125 g de mantega
  • 123 g de sucre
  • 300/350 g de farina
  • 2 ous
  • 1 cs de llevat químic
  • 1 cs de sucre vainillat
  • 1 ou per pintar
  1. Posem a escalfar el forn a 200º C (no cal ara! depèn de lo que trigui el vostre forn...  ;p)
  2. Amb la mantega a textura de pomada, la barregem amb el sucre fins que obtinguem una crema blanquinosa.
  3. Apart, batem els ous fins que quedin esponjosos. Llavors hi afegim poc a poc el llevat, el sucre vainillat, la crema de mantega i la farina (l'afegim de mica en mica fins que ja no n'admeti més, a mi em va anar bé fer-ho a cullerades). Ho treballem fins que ens quedi una massa llisa.
  4. A continuació, l'allisem amb el corró a un gruix de mig centímetre, més o menys.
  5. Tallem amb el motllo les galetes i a sobre hi escrivim "St. Blai" ( a no ser que tingueu el tampó amb la imatge del sant). I tot seguit ho pintem amb l'ou.
  6. Ara ja només queda posar-les a la safata del forn amb paper sulfuritzat i enfornar-les uns 10'. 
I ja està, ja teniu un bon tou de Blaiets per passar el dia! Ara només cal deixar-los refredar. Quan més rato passen fets milloren... així que espereu-vos i no els mengeu acabats de fer!!! També vam pensar que potser quedarien bé tancats en una llauna, però ja ho provarem l'any vinent!


Bon Sant Blai!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada