dimecres, 8 de febrer del 2012

llenguado al vi

Avui tocava fer un plat una mica lleugeret... i per a què després no es digui que jo sempre faig plats complicats!!!
Ha sigut un plat que l'he trobat per casualitat. Estava donant un cop d'ull al bloc de la cuina per a llaminers, i he ensopegat amb aquest p`lat que m'ha fet bona pinta.
ràpid i "resulton"... ja ho sabeu, proveu-lo!








Recepta    (per a 2)


  • 2 llenguados grossets
  • 1 ceba
  • 2 tomaques
  • 150 g de xampinyons
  • 1 got de vi blanc sec
  • 2 rovells

  1. Tallem la ceba a rodatxes fines, laminem els xampinyons i tallem la tomaca a daus. I ho psem de llit en una safata fonda per a enfornar. A sobre hi posem els llenguados salpebrats. I hi afegim el vi.
  2. Ho enfornem a uns 120ºC (hem de mirar que cogui però que no arrenqui el bull) per uns 15-20'. 
  3. Traiem el fumet que ha fet el peix al forn i el farem servir per a la salsa. La fem reduir en un cassó fins que només en quedin dues cullerades soperes.
  4. Abaixem el foc. I tot batent amb un batedor hi afegim els dos rovells. Ha de quedar lligat com una crema. 
  5. Ho emplatem  tot tirant la crema per sobre del peix. I ja està! Fet! S'ha de menjar calent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada