dimecres, 22 de febrer de 2012

"Fricandó" de verdures

Una recepta per intentar sorprendre en una època d' "ayuno i abstinencia" que és la Quaresma. I la vaig trobar en un llibre de cuina vegetariana que teniem d'èpoques passades quan no calia compartir els fuets! ;p El llibre és "Cocina vegetariana" de Louise Pickford, de la col·lecció "Cocina creativa" de l'editorial Elfos. El títol no és gaire original, però concís! I les receptes curioses.
Us he de confessar que és el plat dels que he fet que menys èxit ha tingut, tot i que no en va sobrar gaire. I aquest cop que teníem un convidat. NO volgueu veure les ganyotes que va fer en Roc. Però s'ho va anar "jalant"! S'ha de reconèixer que no tenia un gust al que estiguem acostumats, però així vam posar a prova les nostres papil·les! Ara, el nom de fricandó que li donen no sé que hi té a veure amb el plat... jo l'he respectat tal hi com l'han batejat.

Recepta

Ingredients
  • 1 cs (cullera sopera) d'oli d'oliva
  • 1 porro a rodanxes
  • 100 g de bajoques
  • 100 g de pèsols amb tavella
  • 3 cs de brou de verdura
  • 1/2 cc (cullereta de cafè) de sucre
  • 100 g de tirabecs
  • 100 g de pèsols
  • suc de 1/2 llimona i raspadures
  • 1 cs de menta fresca picada
  • 1 cs de cibulet fresc picat
  • 15 g de mantega
  • sal i pebre
  1. Posem a escalfar l'oli en una paella gran, i fregim el porro uns 3'.
  2. Llavors hi afegim les bajoques i els pèsols amb tavella. Els deixem coure uns minutets i afegim el brou i el sucre. Tapem i ho deixem coure 2' a foc lent.
  3. Tot seguit afegim els tirabecs i els pèsols. I ho deixem coure uns 5'.
  4. Ho traiem del foc i li afegim la mantega, el suc de llimona, les raspadures i les herbes.
  5. Ho rectifiquem, i ho servim immediatament.
I ja està. Senzilleta i ràpida. i no gaire pesat! 
Ah! I que sapigueu que hem fet servir pèsols de Llavaneres!! Així que família, hem pensat en valtros!!!
Però com que avui som Dimecres de Cendra, i el sopar era massa lleugeret, l'hem rematat amb una bona cuita de BUNYOLS! Que un any més han quedat excepcionals!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada